TUININRICHTING

De ideale tuin is er één die aansluit bij uw wensen. En die ook naadloos past bij de architectuur en de vorm van uw woning. Hoe doen we dat? En welke materialen kunnen we daarbij het beste gebruiken?

Materialen

Tegenwoordig is alles mogelijk in de tuin. De beschikbare materialen zijn bijna onuitputtelijk. Als hoveniers die dagelijks de trends en ontwikkelingen op de voet volgen, weten we wat er te koop is. Aan de hand van uw wensen maken we al een eerste voorselectie. Samen met u bepalen we wat het beste past bij u en uw tuin.

 

Overkapping

Waarom zou u alleen maar op zonnige dagen plezier kunnen hebben van uw tuin? Verleng uw tuinplezier met een overkapping. Daarmee kunt u niet alleen veel vaker buiten zitten, u vergroot ook de mogelijkheden van uw woning: het is net of u er een extra ruimte in huis bij heeft! Een overkapping – tijdelijk of permanent – is van grote toegevoegde waarde voor uw tuin. Het verlengt de warme zomeravonden, biedt beschutting tegen felle zon en voorkomt dat u bij een plotseling buitje naar binnen moet vluchten. En met een terrasverwarming, kunt u zelfs in de winter heerlijk buiten zitten. Windstil, gezellig en warm!

Overkappingen zijn er in allerlei vormen en maten. Denk ook aan tijdelijke overkappingen zoals het gebruik van schaduwdoeken, aan bomen in een ‘dakvorm’ of aan een pergola: een constructie van latten op hoge palen in de tuin waarlangs allerlei planten kunnen groeien).

Vlonders

Wilt  u wel graag een ‘harde’ vloer in uw tuin, maar hoeft het niet per se bestrating te zijn? Kies voor een houten vlonder of terras. Het is een natuurlijke toevoeging aan uw tuin. Temeer omdat we bij BVG Tuinen uitsluitend gebruikmaken van duurzame houtsoorten met het FSC-kenmerk.

De aanleg van een vlonder is een precies karwei. Het ‘geraamte’ van de vlonder is heel belangrijk, zeker om ook op langere termijn te kunnen genieten zonder dat u struikelt over krom getrokken planken of uw voeten open haalt aan te hoge schroeven en houtsplinters. BVG Tuinen denkt aan alles. Ook aan het aanbrengen van een antiworteldoek met een grindbed, om onkruidgroei van onderaf tegen te gaan.

Erfafscheiding

Heeft u behoefte aan een beetje extra privacy? Wilt u een gezellig hoekje creëren? Of zoekt u een speciaal accent in uw tuin? Met een erfscheiding kunt u veel effecten bereiken, op verschillende manieren. Denk aan een groene afscheiding door hagen of gaas met klimplanten. Of kies voor een vertrouwde houten afscheiding, maar dan in een aparte vorm. U kunt ook kiezen voor standaard schermen of een afscheiding uit één geheel. BVG Tuinen komt met een oplossing die past bij de sfeer en karakter van de tuin en de functie die u voor ogen heeft.

BEVEILIGING

U wilt het liefst zelf genieten van uw tuin. Ongenode gasten hebben er niets te zoeken. Daar zijn we u graag bij behulpzaam met (on)zichtbare detectiesystemen. Onzichtbare systemen zorgen voor een extra tijdmarge voor de alarmopvolging. De indringer weet namelijk niet dat hij gedetecteerd is. Vooral onder onder de grond verborgen systemen zijn ongevoelig voor weer- en andere atmosferische storingen en zijn ook niet te saboteren. En zo’n onzichtbaar systeem gaat ook niet ten koste van de uitstraling van uw tuin.

TUINMEUBELEN

Tuinmeubelen moeten méér doen dan alleen maar comfortabel zitten. Ze zijn een essentieel onderdeel van uw tuin. Een loungeset kan een extra opvallend accent aan uw tuin geven. Een bank of een tafel kan een eyecatcher eerste klas zijn. Wij inspireren en adviseren u graag over de laatste trends, kleuren en modellen. En wist u dat we ook tuinmeubelen kunnen leveren? Alle meubelen zijn van hoge kwaliteit en door de korte lijnen leveren we die tegen gunstige prijzen.

VERLICHTING EN ELEKTRA

U wilt niet alleen overdag heerlijk van uw tuin genieten maar natuurlijk ook ’s avonds. Met een paar verlichtingspunten creëren we na zonsondergang sfeer en een warme uitstraling. En slim geplaatste verlichting kan uw tuin een compleet andere aanblik geven in het donker. En wat dacht u van de extra veiligheid die u creëert met juiste verlichting? Ook in het donker kunt u zien wat er allemaal in uw tuin gebeurt.

BVG Tuinen heeft ook verstand van verlichting. En dat niet alleen, we zijn ervaren in de aanleg van elektra-installaties in de buitenlucht. Zowel in nieuwe tuinen als in een bestaande tuin kunnen we zo’in installatie voor u regelen, met inachtneming van alle veiligheidsnormen. We informeren u graag over duurzame en energiezuinige materialen zoals (LED)verlichting, stroompunten en tuinalarmering.